Strony

Etykiety

sobota, 4 czerwca 2016

A która żywica najbardziej aromatyczna w piwie?

Nigdy nie zastanawialiście się która to żywica taki ładny aromat w piwie daje?
Wiadomo że niektóre nowofalowe chmiele dają taki.
Ale której ŻYWICY?
Postanowiłem przeprowadzić maleńki eksperyment. Jako że miałem uwarzyć kolejne piwo na Krakowskie Bitwy Piwowarów Domowych w stylu IPA non American ,a dostępne chmiele nie oferują odpowiedniej "żywiczności" w aromacie ,mały spacer po działce wzbogacił moją kuchnię o kilka przedmiotów do testu.
Są to gałązki: jodły kłującej,jałowca,sosny, oraz żywica sosnowa i jodłowa. Let's test IT !

#KBPD #Test #Zywica #PolskiePiwo #DobrePolskiePiwo #DomPachnacyZywica

2 komentarze:

  1. No i co wyszło z tego testu? A co myślisz o dodawaniu po prostu żywicy? Chodzi mi o żywice która wyciekła z pnia drzewa np. sosny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest na blogu oraz kanale YT film z wynikiem testu.

      https://dobrepolskiepiwo.blogspot.com/2016/06/ktora-zywica-najlepsza-w-piwie.html

      Usuń