Nigdy nie zastanawialiście się która to żywica taki ładny aromat w
piwie daje?
Wiadomo że niektóre nowofalowe chmiele dają taki.
Ale
której ŻYWICY?
Postanowiłem przeprowadzić maleńki eksperyment.
Jako że miałem uwarzyć kolejne piwo na Krakowskie Bitwy Piwowarów
Domowych w stylu IPA non American ,a dostępne chmiele nie oferują
odpowiedniej "żywiczności" w aromacie ,mały spacer po działce wzbogacił
moją kuchnię o kilka przedmiotów do testu.
Są to gałązki: jodły kłującej,jałowca,sosny, oraz żywica sosnowa i jodłowa. Let's test IT !
#KBPD #Test #Zywica #PolskiePiwo #DobrePolskiePiwo #DomPachnacyZywica
No i co wyszło z tego testu? A co myślisz o dodawaniu po prostu żywicy? Chodzi mi o żywice która wyciekła z pnia drzewa np. sosny
OdpowiedzUsuńJest na blogu oraz kanale YT film z wynikiem testu.
Usuńhttps://dobrepolskiepiwo.blogspot.com/2016/06/ktora-zywica-najlepsza-w-piwie.html